Keresés

Google

Hirdetés

Facekontroll

Székely Gergő blogja. 2007-ben fél év szingapúri kutatói ösztöndij dokumentálásávan indult. Azóta leginkább utazó blogként működik. Távol-Kelet, Közel-Kelet, Amerika, Európa... Néha kis IT, néha kis politika.

Translate

Kommentek

  • Annamária Zólyominé Felner: Kedves Gr3g! Szeretnék érdeklődni még egy két dolog iránt. Ha lehetne felvehetnénk egymással a kap... (2017.09.12. 15:31) Szingapúr HowTo
  • lallalla: "baratsagtalan eghajlata ellenere nagyon jo hely!" végre valami biztató! csak kibírjuk azt a 2-3 é... (2012.06.01. 10:33) Fairbanks
  • KÁKÁVÉ: Nagyon helyénvaló dolgokat írtál. Azóta még rosszabb a helyzet, én már kaptam bilincset azért, mer... (2012.05.03. 20:35) Kerékbilincs maffia
  • Viola, a ló: Az állat neve hyrax www.google.hu/search?q=hyrax&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&... (2011.08.10. 14:40) Ein Gedi
  • Bölcs Bagoly: Pol Pot véreskezű zsarnok volt. Ezt lehet levonni a fentiekből. (2011.02.10. 15:51) Akna múzeum - Siem Reap

RSS válogatás

Az általam olvasott RSS-ek közül szemezgetek. Hozzáférhető Weblap formában, rss feed-ként.

Heti kedvencek

Innen olvasnak

Címkék

adminisztráció (27) alaszka (5) állatkert (5) amazonas (2) angkor (12) átverés (10) bangkok (6) bank (2) bce (3) bme (3) bogota (3) bolivia (5) buli (19) chile (3) cigányság (3) cigi (8) esélyegyenlőség (16) étkezés (32) fesztivál (10) floorball (5) globális felmelegedés (3) graffiti (4) háború (14) haifa (2) hegymászás (3) hong kong (9) huayna potosi (2) izrael (18) jeruzsálem (4) kambodzsa (15) katolikus (8) kiállítás (6) kina (13) kocka (13) kolumbia (4) komcsik (8) konferencia (2) közlekedés (29) kuala lumpur (7) lakás (17) la paz (4) linux (2) magyarország (17) majom (4) makaó (3) malajzia (13) média (10) megérkezés (20) microsoft (2) munka (7) művészet (9) múzeum (23) nemzeti park (26) népnevelés (68) nus (14) pénz (4) peru (10) rajz (2) rehovot (4) rizsa (26) rom (30) saigon (2) sentosa (3) singfest (3) sport (25) strand (9) sungei buloh (2) szavazás (8) szingapúr (66) szögliget (5) szolgalati kozlemeny (2) templom (25) tenger (7) természet (82) thaiföld (13) tioman (6) turista (139) ubuntu (2) usa (4) vallás (12) válság (4) vicc (21) video (61) vietnam (13) vitorlázás (2) weizmann (3) windows (4) zene (7) Címkefelhő

Szingapúri Állatkert

2008.06.17. 21:27 :: Gr3g

Visszautazásunk előtt egyik nap elmentünk a Szingapúri Állatkertbe is. Hát, mit ne mondjak, ez a legjobban kialakított ilyen jellegű intézmény, ahol valaha voltam. Tökéletesen mutatja, hogy miért vitte Szingapúr olyan sokra: mindenből csak a legjobbat csinálják meg; pénzt, energiát nem sajnálva folyamatosan fejlesztenek; évtizedekre gondolkoznak előre. Nem a többi ország közepesen rossz projektjeit másolják, hanem mindenben saját megoldást dolgoznak ki.
























Az állatkertben rengeteg színes térképpel, útmutatóval halmozzák el az embert, de ha nem adnának semmit, akkor is tökéletesen lehetne tájékozódni. Az egész rendszer - mint minden Szingapúrban - hülyebiztosra van megcsinálva. A legapróbb részletekre is ügyelnek.
































Belépés után egyből csináltak rólunk mosolygós fiatal diákok néhány fényképet, amit meg lehetett venni a kirándulás végén. Mi elég szűk keretből gazdálkodtunk, így fel se merült, hogy pár ezer forintnak megfelelő pénzt adjunk ki egy ilyen fényképre. A fotós lány magától elkérte a fényképezőmet, és csinált rólunk néhány képet, ha nem vennénk meg az övéket.
























Tényleg a legapróbb részletekben is arra törekszenek, hogy a lehető legnagyobb élményt nyújtsák a látogatóknak. Elég könnyű beleszokni abba a jóba, ami kint van.
































Aki nem volt még Sentosán vagy bármelyik másik szingapúri mű-helyen, az nem tudja elképzelni, hogy mennyire aprólékosan alakítottak ki mindent. Ez például egy kis hangfal a járda mellett, ahonnan dzsungel dobok hangja szólt.
























Teknős szobor.
































Főemlősök.
























Állatkerti "ösvény".
























Kenguru átkelő hely az ausztrál részen.
























Volt ott egy kibelezett Landrover Defender is, így már elmondhatom, hogy ilyenben is ültem.
























Itt is megemlékeztek Steve Irvinról, aki sokat segített a szingapúri állatkert kialakításában és saját maga által vezetett ausztrál állatkertből sok állatot adott. Aztán 2006-ban egy tüskés rája vetett véget életének. Steve azon kevesek közé tartozott, akik South Park szereplőként is debütáltak. Ő kétszer is. Restekpa.
























Nem csak az állatok miatt maradandó élmény az Állatkert, hanem az igényes showműsorok miatt is.
























Az elején kicsit hülyén éreztem magam a "Hello mindenki, köszöntsük együtt Splash-t, a fókát... Nem hallom, hangosabban!" típusú műsoron, de összességében rengeteg kisgyerek volt, és ezt nem nagyon lehet máshogy megcsinálni szerintem.
























Volt még egy elefántos show, az is nagyon látványosra sikeredett.
























Csináltam sok videot is, de gondolom senki nem nézne végig 20 percnyi fókatrükközést meg hasonlóan hosszú elefántogolást, így ezt most nem teszem közkinccsé.
























Etetés.
























Látod lemegy a nap...
























...Különböző nagy vadak...
























... Mennek bele az éjszakába megenni, aki árva...
























...Van, aki nőt eszik... (Az emu tényleg rátámadott Fruzsira.)
























Ilyen az elefántkoponya.
























Egy átlagos jegesmedve pedig ekkora. (Amíg ki nem halnak szerencsétlenek...)































Csináltak neki klimatizált szobát, hogy elviselje a szingapúri 30-40 fokot.
























Zebra.
























Ez is.
























Cica.
























Orrszarvú.
























Zsiráf.
























Piton.
























Rafflézia (sajnos nem igazi.)
























Kis zöld kígyó.
























Nagy narancssárga gekkó.
























Hím denevér jackfruitot eszik.
























Lepke.
























Vacsora.
























Lehúzó.































Madár.
























Színes seggű pávián.
























Ilyen itatókat helyeztek ki a lepkeházba, hogy a látogatók közelébe csalják a lepkéket.
























Maci a málnásban.
























Meleg vizi pingvinek, mint abban az idétlen rajzfilmben.
























Kis viziló.
























Braziliában megeszik és cipőt készítenek a bőréből.
























Majooom.
































Ez is.
























Meg ez is.
























Kakukktojás.
























Orángután.
























Nagyon jól kialakították a majmok életterét. Vízzel választják el őket egymástól, mert ez legalább olyan hatékony, mint a legerősebb rács, mégis kíméletes.
























Nyugi.
























Keleti kényelem.
















































Játszótér.
























Virág.




















Szólj hozzá!

Címkék: állatkert majom természet turista szingapúr

A bejegyzés trackback címe:

https://facekontroll.blog.hu/api/trackback/id/tr100509114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása